NOS Nieuws

Wekdienst 30/7: Protest tegen plannen Netanyahu • Laatste dag Tour de France Femmes

Goedemorgen! Vandaag wordt er in Amsterdam gedemonstreerd tegen de omstreden hervormingsplannen van de Israëlische regering. En in de Tour de France Femmes staat de laatste etappe op het programma.

Vandaag is het wisselend bewolkt en vooral landinwaarts valt een lokale bui. Bij een matige tot krachtige zuidwestenwind wordt het zo'n 21 graden. Vanaf de namiddag neemt de bewolking toe en vooral vanavond valt op veel plaatsen langdurig regen. De komende dagen blijft het wisselvallig, vrij koel en nat. Vooral maandag waait het stevig.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Zo'n vijfhonderd Nederlandse vakantiegangers komen met bussen terug uit Noord-Italië. Door het noodweer van daar hadden ze zoveel schade aan hun voertuig, dat ze niet meer met eigen vervoer naar huis konden. Rond het Gardameer vielen hagelstenen zo groot als tennisballen.
  • In Amsterdam wordt er gedemonstreerd tegen de omstreden hervormingen van de regering van premier Netanyahu. Binnen én buiten Israël is er veel kritiek op de plannen, omdat de macht van het Hooggerechtshof ermee wordt ingeperkt.
  • De grand prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps begint om 15.00 uur. Max Verstappen gaat op jacht naar zijn achtste zege op rij dit seizoen. Hij won gisteren al de sprintrace. Je kunt de race volgen via ons liveblog.
  • En de wielrensters in de Tour de France Femmes stappen vandaag voor het laatst deze ronde op de fiets. Ze rijden een tijdrit van ruim 22 kilometer in Pau. Demi Vollering staat eerste in het klassement. Annemiek van Vleuten staat derde. Gisteren greep Vollering de macht:
Vollering na machtsgreep op Tourmalet: 'Familie en vrienden gaven me alle kracht'

Wat heb je gemist?

De politie in Rotterdam heeft drie verdachten opgepakt voor de schietpartij op de Coolsingel, waar het Zomercarnaval bezig was. Een van hen is door de politie neergeschoten, nadat hij kort daarvoor zelf het vuur had geopend op iemand. Zowel de schutter als het slachtoffer is aangehouden.

Kort na het incident werd even verderop een derde verdachte opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt. Op de Coolsingel raakten in totaal drie mensen gewond.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Politieagenten in de Amerikaanse staat Californië hadden waarschijnlijk iets heel anders verwacht toen ze afgingen op een melding van een indringer in een achtertuin. Eenmaal ter plaatse troffen ze een beer aan in een zwembad. Het dier zocht verkoeling voor de hitte:

Vreemde indringer in zwembad: 'Ik neem het hem niet kwalijk'

Mooie zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl