Teleurstelling bij onder meer Branco van den Boomen

Negatieve hoofdrol Ajax-doelman Rulli in verloren oefenduel met Augsburg

Ajax heeft het trainingskamp in het zuiden van Duitsland afgesloten met een 3-1 nederlaag in en tegen Augsburg. Doelman Gerónimo Rulli vestigde tegen de club uit de Bundesliga de aandacht op zich met een blunder en het veroorzaken van een strafschop.

De Argentijn ging vlak voor rust in de fout bij een pass van Augsburg-aanvaller Ruben Vargas, die via Jorrel Hato plots op hem afkwam. Rulli grabbelde en zag de bal tot zijn schrik in het doel verdwijnen.

Daarvoor kreeg Ajax, zonder de lichtgeblesseerden Mohammed Kudus en Steven Berghuis, nog wel kansen via Brian Brobbey en Kenneth Taylor. Beide keren stond Augsburg-keeper Finn Dahmen in de weg.

Brobbey wordt gevloerd in de zestien

Dahmen moest tien minuten na rust wel het antwoord schuldig blijven op een penalty van Brobbey, die even daarvoor werd gevloerd. Francisco Conceição verzuimde daarna de 1-2 te maken, want hij stuitte op de Duitse sluitpost.

Augsburg liet vervolgens weer van zich horen. Sven Michel verraste Rulli met een ferme uithaal in de korte hoek en een kwartier voor tijd vloerde Rulli diezelfde Michel in het strafschopgebied.