De estafetteploeg maakt zich op voor de race in Fukuoka

Estafetteploeg niet in WK-finale, Steenbergen naar halve finale 50 meter vrij

De Nederlandse estafettezwemmers zijn op de wereldkampioenschappen in Fukuoka uitgeschakeld in de series van de 4x100 meter vrije slag voor gemengde teams. Het Oranje-kwartet werd twaalfde, de top-8 ging door.

Kenzo Simons, Caspar Corbeau, Milou van Wijk en Sam van Nunen zwommen 3.27,83 en waren 1,05 langzamer dan nummer acht Duitsland. Australië haalde met 3.21,88 als snelste de finale.

Gemengde estafetteploeg grijpt naast finale: 'Leermoment voor volgende toernooien'

Net als op de 800 meter vrije slag bleef Florian Wellbrock op de 1.500 vrij in de series steken. De Duitser, die zilver en brons won op deze afstanden op de vorige WK, werd slechts twintigste. Eerder won hij in Fukuoka wel al tweemaal goud bij het openwaterzwemmen.

Sterke Steenbergen

Marrit Steenbergen plaatste zich voor de halve eindstrijd van de 50 meter vrije slag. Een dag na haar bronzen medaille op de 100 meter vrij zette ze in de series met 24,63 de zevende tijd neer.

"Ik vind het nog steeds wel raar dat ik brons heb gehaald. Het is nog altijd niet helemaal binnengekomen", verklaarde Steenbergen na haar race op de 50 meter vrije slag. Ondanks een "Ik heb denk ik maar vier uurtjes geslapen, maar ik werd toch wel goed wakker."

Ook Valerie van Roon zwom zich naar de laatste zestien. Zij eindigde met 24,82 als twaalfde in de series.