Lando Norris (McLaren), Lewis Hamilton (Mercedes) en Max Verstappen (Red Bull)
NOS Sport

F1-teams stappen volgend jaar in opleidingsklasse voor vrouwen

De opzet van de F1 Academy gaat volgend seizoen op de schop. Vanaf 2024 rijden er in het opleidingskampioenschap voor vrouwen tien wagens in de kleuren van F1-teams.

Sinds dit seizoen is de F1 Academy de instapklasse voor vrouwen die de Formule 1 willen bereiken. In eerste instantie zou dit naast het de al bestaande W Series bestaan, maar het laatstgenoemde kampioenschap ging eerder dit jaar failliet. In de F1 Academy rijdt met Emely de Heus ook een Nederlandse coureur.

In de F1 Academy doen vijf teams mee (waaronder het Nederlandse MP Motorsport), die allemaal drie wagens inzetten. Er wordt gereden met Formule 4-wagens. De meeste races vinden buiten F1-weekenden plaats, maar op het circuit van Texas rijden de vrouwen in het voorprogramma van de Formule 1. Volgend jaar worden alle evenementen in hetzelfde weekend gehouden.

Lando Norris (McLaren)

Daarnaast worden de banden tussen de twee klassen vanaf 2024 verder aangehaald. Alle Formule 1-teams mogen één rijder nomineren voor de F1 Academy. Die rijders racen in de kleuren van het betreffende Formule 1-team.

De auto's zullen overigens beheerd worden door de teams die dat nu ook doen. Ferrari, Red Bull en Mercedes hebben dus geen volledige controle over hun rijder, ze mogen alleen iemand aandragen. Wel betekent het dat de bekende kleurstellingen dus ook in de F1 Academy te zien gaan zijn.

De overige vijf coureurs werken samen met andere partners, die nog bevestigd zullen worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl