Max Verstappen met zijn kapotte trofee
NOS Sport

Verstappen beleeft perfecte dag op Hungaroring: 'Dagen als deze zijn zeldzaam'

Met zijn zevende winst in zeven Formule 1-races op zak en de twaalfde zege voor Red Bull op rij stapte Max Verstappen met een grote glimlach de perskamer in na de Grand Prix van Hongarije.

Na de kwalificatie op zaterdag, waarbij de tweevoudig wereldkampioen nog liet weten totaal niet blij te zijn met zijn auto, was hij op zondag juist zeer content met zijn bolide.

"Het was een perfecte dag, de auto was erg fijn om in te rijden. Dagen als deze zijn zeldzaam. Ik heb maar een keer eerder zo lekker gereden, dat was in Spa vorig jaar, maar toen startte ik achterin."

De twaalfde zege op rij voor de Oostenrijkse renstal betekende dat het record van McLaren, dat in 1988 elf races op rij wist te winnen, verbroken werd.

"Vergeet niet dat het moeilijk is om er twaalf op rij te winnen", zei Verstappen over de hegemonie van zijn team. "Ook al heb je de snelste auto, je kunt makkelijk fouten maken of een weekend vol problemen hebben."

De 25-jarige Verstappen heeft nu 44 keer een grand prix gewonnen in zijn nog korte carrière. "Hopelijk blijf ik niet te lang op die 44 zeges hangen", zei hij met een knipoog, doelend op het startnummer van Lewis Hamilton.

Norris breekt dure trofee Verstappen: 'Niet mijn probleem'

Lando Norris eindigde op grote afstand van Verstappen als tweede. Tijdens de podiumceremonie zorgde de Brit ervoor dat de trofee van de Nederlander op de grond viel en brak.

De vaas, die 40.000 euro kost en waar zes maanden voor nodig was om te maken, viel op het moment dat Norris zijn champagnefles op het podium sloeg.

Lando Norris heeft zijn eigen vaas wel heel gehouden

Daar werd hij nog even naar gevraagd na afloop. "Max plaatste het te dicht bij de rand", lachte Norris. "Maar het is niet mijn probleem, het is zijn probleem."

Twee weken geleden eindigde de 23-jarige Norris ook al als tweede bij de Grand Prix van Engeland. Een mijlpaal voor de Brit tijdens zijn thuisrace, die op de Hungaroring niet verwacht had het podium te halen.

"Een fantastisch resultaat in een auto die eigenlijk niet de tweede plek moest halen, maar ik geniet van elk podium. Al heb ik nog een lange weg te gaan om 44 zeges te halen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl