Geen treinen door blikseminslag
NOS NieuwsAangepast

Urenlang vertraging en stremming op het spoor door blikseminslag en slecht weer

Het slechte weer van vanochtend in delen van Nederland heeft ertoe geleid dat er op een aantal belangrijke trajecten niet of nauwelijks treinen reden. Inmiddels zijn op de meeste plekken de problemen verholpen, maar tussen Oss en Den Bosch zijn de beperkingen naar verwachting vanavond pas voorbij.

Op dat traject sloeg vanochtend de bliksem in, meldt Omroep Brabant. De NS verwachtte in eerste instantie dat de problemen vanmiddag zouden zijn opgelost, maar dat dat gaat niet lukken. De verwachting is dat er tot 20.30 uur vanavond geen treinen rijden over het traject. Er zijn bussen ingezet.

Ook op het spoor tussen Schiphol en Utrecht en tussen Utrecht en Den Bosch was de bliksem op een aantal plekken ingeslagen en kregen reizigers te maken met soms lange vertragingen. Tussen Houten en Geldermalsen reden er de hele ochtend geen treinen. Inmiddels zijn de beperkingen voorbij.

Code geel

Op Terschelling vloog een woning in brand toen de bliksem insloeg. Niemand raakte gewond, maar de schade is aanzienlijk, meldt Omrop Fryslân.

Het KNMI gaf vanochtend code geel af voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg vanwege zware onweersbuien met kans op hagel en windstoten. De waarschuwing gold in eerste instantie tot 09.00 uur, maar werd later verlengd tot 11.00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl