Janna van Kooten omhelst Marrit Steenbergen
NOS Sport

Steenbergen als vijfde naar halve finale, ook Van Kooten en Corbeau juichen

Bij de WK zwemmen in Fukuoka hebben Marrit Steenbergen en Janna van Kooten zich geplaatst voor de halve finales van de 200 meter vrije slag en Caspar Corbeau voor de de halve finales van de 50 meter schoolslag.

Steenbergen zette met 1.56,66 de vijfde tijd neer. De 18-jarige Van Kooten, die voor het eerst op een WK uitkomt, kwam met 1.58,16 tot de vijftiende tijd. De Australische Mollie O'Callaghan was in de series het snelst: 1.55,68.

De halve finales zijn later vandaag (vanaf 13.00 uur live te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app).

Tiende tijd Corbeau

De 22-jarige Corbeau zette met 27,15 de tiende tijd neer op de 50 school. Qin Haiyang, kersvers wereldkampioen op de 100 school, was met 26,34 veruit de snelste.

Caspar Corbeau na afloop van de 50 school mannen tijdens de derde dag van de WK

"Deze afstand is een opwarmertje voor mij richting de 200 meter schoolslag. Dat is mijn belangrijkste afstand. Maar het is lekker om het toernooi zo te beginnen", zei Corbeau.

Corbeau trainde de afgelopen jaren in de Verenigde Staten, maar zal binnenkort in Amsterdam bij de trainingsgroep van bondscoach Mark Faber aansluiten.

Van Kooten verrast

Janna van Kooten tikte als achtste aan en reageerde verbaasd op haar plaatsing voor de halve finale. "Ik stond als 26ste ingeschreven dus dacht vooraf kansloos te zijn. Ik kon lekker mijn eigen ding doen vanuit baan 0, niemand die naar mij kijkt", aldus Van Kooten. "Maar toen ik aan tikte zag ik dat ik een PR zwom en hoorde ik dat ik in de halve finale sta, zo cool."

Van Kooten met persoonlijk record naar halve finale WK: 'Zelf ook verbaasd'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl