NOS Sport

Nederlandse waterpolosters winnen op WK van Canada, Italië wacht in halve finales

Nederlandse waterpolosters winnen op WK van Canada, Italië wacht in halve finales

De Nederlandse waterpolosters zijn op de WK in Fukuoka doorgedrongen tot de halve finales. De ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis was een maatje te groot voor Canada: 17-10 (6-2, 5-3, 3-4, 3-1). Oranje treft Italië in de halve finales.

De eerste vier Nederlandse schoten waren meteen raak, waardoor het na een paar minuten al op 4-0 stond. Canada had een time-out nodig om tot rust te komen. Dat lukte enigszins, maar Oranje bleef uiterst dominant.

Na de rust werd het spel van Nederland wat slordiger, waardoor Canada op kon krabbelen. Keepster Laura Aarts zorgde er echter met een reeks reddingen voor dat het nooit spannend werd. Brigitte Sleeking, Kitty Lynn Joustra en Simone van de Kraats scoorden drie keer.

Kunnen de waterpoloster het WK winnen? 'Hebben een ploeg met karakter'

Oranje neemt het in de halve finales dus op tegen Italië, dat uiterst verrassend met 8-7 (3-2,1-2,2-2,2-1) van de Verenigde Staten won. De VS won de laatste vier WK's en pakte ook de laatste drie olympische titels. De finalisten van dit WK plaatsen zich voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs.

Dit jaar ging het winnen wel wat minder makkelijk. Zo klopte Nederland de VS een keer in de wereldbeker. Italië zorgde er vervolgens voor dat het land voor het eerst sinds 2013 niet bij de laatste vier zit op een mondiaal toernooi.

Oranje speelde dit jaar een keer eerder tegen de Italianen. In de wereldbeker werd met 16-10 gewonnen. Op de vorige WK pakte Nederland het brons en eindigde Italië als vierde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl