NOS NieuwsAangepast

Tweet met Timmermans in nazi-uniform 'stomme fout', zegt lokale politicus

De lijsttrekker van lokale partij ONS Noordoostpolder zegt dat hij per ongeluk een tweet heeft geplaatst van Frans Timmermans in een nazi-uniform. "Het was een stomme fout", zegt Berthoo Lammers tegen Omroep Flevoland.

De gefotoshopte afbeelding van de prominente PvdA'er in het kostuum van Adolf Hitler uit de film Der Untergang leidde tot afkeuring van collega-politici. De lokale fractievoorzitter van de PvdA, waarmee ONS in de coalitie zit, noemde het vrijdag op Twitter geplaatste bericht onsmakelijk.

Lammers zegt tegen de regionale omroep dat hij verbaasd is over de ophef. Hij had de tweet over Timmermans bij iemand anders gezien en wilde deze delen vanwege de "interessante reacties" eronder.

"Ik wilde een tweet van iemand anders met de afbeelding delen, maar in plaats daarvan heb ik de afbeelding per ongeluk zonder context gedeeld. Toen ik hierachter kwam heb ik deze snel verwijderd." Lammers wilde naar eigen zeggen laten zien hoe Nederlanders naar de PvdA'er kijken.

Eurocommissaris Timmermans maakte deze week bekend dat hij bij de Kamerverkiezingen in november de gezamenlijke lijst van PvdA en GroenLinks wil aanvoeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl