Bij de kapsalon van Gomes vormden de aanwezigen een erehaag
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Erehaag voor bedenker van 'de kapsalon' in Rotterdam

In Rotterdam hebben honderden mensen een laatste eer bewezen aan Nataniël 'Tati' Gomes, de kapper die het gerecht de kapsalon bedacht. Gomes overleed vorig weekend op 47-jarige leeftijd.

Vrienden, kennissen, winkeliers en wijkbewoners verzamelden zich bij de kapperszaak van Gomes in Rotterdam-West, schrijft Rijnmond. Toen de rouwstoet bij de salon stopte, werd er geklapt en gehuild, zo meldde een aanwezige verslaggever van Rijnmond op Twitter.

De aanwezigen vormden een erehaag en gooiden witte rozen op de rouwauto. Toen de stoet doorreed, werden er ook bloemen gelegd tegen de gevel van de kapperszaak.

De van oorsprong Kaapverdiaanse Gomes bedacht het inmiddels beroemde gerecht in 2003. Hij liet altijd één gerecht maken van patat met shoarma of kebab, tomaat, gesmolten kaas, sla, sambal en knoflooksaus bij een nabijgelegen shoarmazaak.

Voor het gemak werd dat op een gegeven moment aangeduid als "kapsalon", omdat de bedenker een kapperszaak had. Begin dit jaar vierde shoarmazaak El Aviva de twintigste verjaardag van de kapsalon. Het gerecht is nu in heel Nederland én in andere landen populair.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl