Santiago Giménez (midden) heeft het winnende doelpunt gemaakt
NOS Voetbal

Laat doelpunt Feyenoorder Giménez beslist Gold Cup-finale in voordeel Mexico

Mexico heeft dankzij een laat doelpunt van Feyenoorder Santiago Giménez de Gold Cup gewonnen. De ploeg van bondscoach Jaime Lozano was met 1-0 te sterk voor Panama, dat voor het eerst sinds 2013 weer in de finale van het kampioenschap van Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben stond.

"We leven in een droom", zei Lozano nadat het laatste fluitsignaal had geklonken. "Het was alsof we een WK speelden", doelde hij op het volgepakte stadion in Californië, dat uit z'n dak ging bij het winnende doelpunt.

Giménez valt in

Die goal kwam op naam van Giménez, die toen pas drie minuten in het veld stond. Hij dook op net over de middenlijn met nog maar één tegenstander bij zich. De Feyenoord-spits bedacht zich geen moment en stoomde op naar het Panamese doel.

Voordat de verdedigers wat konden uitrichten, had hij de bal al achter doelman Orlando Mosquera getikt. Daarmee was de hoop voor Panama, de verrassing van dit toernooi, vervlogen.

Voor Mexico, dat ook met Ajacieden Edson Álvarez en Jorge Sánchez in de basis speelde, was het de negende keer in de geschiedenis dat het de Gold Cup won. Geen land won vaker de Gold Cup. Panama won nog nooit. De twee finales die het land bereikte, in 2005 en 2013, werden beide verloren van de Verenigde Staten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl