NOS SportAangepast

Ook Van Aanholt en Duetz pakken goud bij olympische testwedstrijd zeilen

Zeilsters Odile van Aanholt en Annette Duetz hebben goud gepakt op de laatste dag van de olympische testwedstrijd in Marseille. Ze zetten daarmee een grote stap naar plaatsing voor de Olympische Spelen.

Als ze half augustus bij de WK in Den Haag in de top-7 eindigen en geen enkele van hun Nederlandse concurrentes de top-10 halen, zijn ze zeker van een olympisch ticket.

Bij het testevent waren Van Aanholt en Duetz voor de medalrace al zeker van minstens zilver in de 49'erFX-klasse. Vlak voor de start verdween ook alle spanning van de afsluitende race. De Zweedse Vilma Bobeck en Rebecca Netzler, de enige overgebleven concurrenten, gingen door een blessure niet van start.

De Nederlanders werden in de medalrace uiteindelijk tweede, achter een Noors duo. In het klassement hield het Nederlandse koppel met 47 punten 30 punten voorsprong op Martine Grael en Kahena Kunze uit Brazilië, die de tweede plek nog overnamen van de Zweden.

Eerder veroverden Bart Lambriex en Floris van de Werken in de 49er-klasse en Marit Bouwmeester in de Ilca 6-klasse al zeilgoud.

Brons voor Wennekes

Sara Wennekes bemachtigde een bronzen medaille in het windfoilen en zette daarmee ook een stap richting de Spelen, waar de IQFoil-klasse voor het eerst op het programma staat. De Israëlische Sharon Kantor won het testevent in het windfoilen.

"We hebben een hele mooie week gehad in vele opzichten", zei bondscoach Arnoud Hummel. "In de acht disciplines waarmee we hier aanwezig zijn, hebben we een hele goede score neergezet met drie keer goud en een keer brons. En in de andere vier disciplines hebben we ook goed gepresteerd."

"In een ander opzicht is het ook van belang wat we ontdekt hebben over het olympische water, de locatie waar het volgend jaar echt gaat gebeuren", vervolgde Hummel. "Kortom, mooi om te merken dat we op de goede weg zijn."

Zeilbondscoach Hummel: 'Geweldig, drie keer goud, één keer brons'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl