Bart Lambriex en Floris van de Werken (m) in actie
NOS Sport

Zeilers Lambriex en Van de Werken winnen olympische test in Marseille

Zeilers Bart Lambriex en Floris van de Werken hebben bij een olympische testwedstrijd in Marseille de winst in de 49er-klasse veiliggesteld. Het duo is na drie races op zaterdag onbereikbaar geworden voor de concurrentie. Het is het tweede goud voor Nederland in Marseille, na Marit Bouwmeester in de ILCA6-klasse.

De twee in Den Haag wonende wereldkampioenen sloegen vrijdag met drie zeges op rij al een gat met de concurrentie. Een vijfde, zevende en nog eens een zevende plaats op de voorlaatste dag waren voldoende om zich te verzekeren van de eerste plaats.

'Winnen was niet hoofddoel

Voor Lambriex en Van de Werken was de testwedstrijd in Marseille niet alleen een goede oefening voor de zeilwedstrijden op de Spelen van volgend jaar, die ook in de baai bij Marseille worden gehouden. Ze willen volgende maand in Den Haag ook hun wereldtitel verdedigen.

"We kwamen hier niet naartoe met als hoofddoel om dit evenement te winnen", zei Lambriex. "We wilden werken aan onze snelheid in deze condities en kennis van deze locatie verkrijgen. Dat is gelukt, daar zijn ook we blij mee. We hebben veel geleerd."

Van Aanholt en Duetz zeker van zilver

Bouwmeester was al zeker van goud en eindigde zaterdag als derde in de medalrace. Odile van Aanholt en Annette Duetz gaan ruim aan de leiding in de 49'erFX-klasse. Ze wonnen de twee laatste races van de dag en grijpen alleen naast het goud als de afsluitende medalrace compleet mislukt. Van zilver zijn ze al zeker.

Odile van Aanholt en Annette Duetz

Windfoiler Huig-Jan Tak plaatste zich als achtste voor de medalrace en kan het toernooi nog winnen, maar ook nog tiende worden. Windfoiler Sara Wennekes staat voor de medalrace op de derde positie. Ze maakt nog kans op goud, maar kan ook nog buiten het podium eindigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl