Het monument ter nagedachtenis aan hulpverleners die tijdens hun werk zijn omgekomen
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Monument onthuld voor doodgereden motoragent: 'Arno was voor velen belangrijk'

Een monument voor de overleden motoragent Arno de Korte staat sinds vandaag in Rotterdam. De moeder van het slachtoffer onthulde het kunstwerk, dat is bedoeld ter nagedachtenis aan alle hulpverleners die tijdens hun werk zijn omgekomen.

Twee jaar geleden werd Arno de Korte aangereden door een man in een vrachtwagen. Kort daarvoor had De Korte een stopteken gegeven aan de chauffeur.

De vrachtwagen verminderde vaart, maar ging daarna toch sneller rijden. De Korte werd van achteren aangereden. De 47-jarige agent werd honderden meters meegesleurd en overleed ter plekke.

De onthulling van het monument was emotioneel:

Monument voor omgekomen motoragent

Naast nabestaanden waren burgemeester Aboutaleb en minister Yesilgöz (Veiligheid en Justitie) bij de onthulling. "Arno was een stoere man, met een heel groot hart die altijd bezig was met de veiligheid van anderen", zei minister Yesilgöz in het bijzijn van Rijnmond.

Ook richtte ze zich tot de moeder van de agent. "Mevrouw De Korte, ik wens u en uw familie toe dat u behalve verdriet vandaag en alle andere dagen ook de warmte kunt voelen die Arno verspreidde."

Vorig jaar werd de naam van Arno de Korte al toegevoegd op een steen waar overleden agenten op staan vermeld. Dit monument bij het Rotterdamse hoofdbureau van de politie telt vijf andere namen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl