Foto ter illustratie
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Lange files door het begin van de zomervakantie

Het begin van de zomervakantie voor de regio midden leidt tot flinke drukte op de weg. Veel verkeer trekt richting het zuiden. Zo staat in Noord-Brabant 150 kilometer aan file.

"Vooral vanuit Rotterdam en Utrecht zien we mensen op vakantie gaan", zegt een woordvoerder van de ANWB. "Dat zijn mensen die op weg zijn naar België en Frankrijk, maar ook mensen die naar een binnenlandse bestemming trekken."

Het hoogtepunt van de spits was rond 16.30 uur. Toen stond in het hele land 680 kilometer aan file. Om 18.00 uur was daar nog 350 kilometer van over.

Niet alleen het begin van de vakantie zorgt voor drukte op de weg. Op verschillende plekken hebben ongelukken plaatsgevonden. Zo leidt een ongeluk op de A2 tussen Maastricht en Eindhoven tot extra reistijd. Door een kettingbotsing stond het verkeer op de A16 richting Rotterdam halverwege de middag nagenoeg stil, meldt Rijnmond.

Ook de sluiting van de Haringvlietbrug zorgt voor vertraging op de weg. Daardoor staan verderop op de A16 en op de A17 enorm lange files, schrijft Omroep Brabant.

Advertentie via Ster.nl