Jelena Rybakina
NOS SportAangepast

Titelhoudster Rybakina simpel door, partijen Murray en Medvedev vandaag hervat

Titelhoudster Jelena Rybakina is op Wimbledon doorgedrongen tot de derde ronde. De Kazachse klopte Alizé Cornet, de mondiale nummer 74, met 6-2, 7-6 (2).

Rybakina verloor in de eerste ronde nog de eerste set, maar liet er nu geen gras over groeien. Met haar ferme slagen won ze in een sneltreinvaart de eerste set. De 33-jarige Cornet kwam in Londen nooit voorbij de achtste finales, maar verraste al wel onder anderen Serena Williams in 2014 en Iga Swiatek in 2022.

Cornet bleef mede dankzij 32 afzwaaiers van Rybakina in set twee wel bij. Op 5-5 liet ze vijf breekkansen liggen en kwam ze lelijk ten val. Toch dwong ze nog een tiebreak af en daarin heerste Rybakina.

Muchová niet voorbij eerste ronde

Voor Karolína Muchová was in Londen de eerste ronde al het eindstation. De als zestiende geplaatste Tsjechische boog met 4-6, 7-5, 1-6 voor de Duitse Jule Niemeier, de nummer 103 van de wereld.

Muchová bereikte vorige maand nog de finale van Roland Garros. Niemeier debuteerde vorig jaar met een kwartfinaleplek, maar won het afgelopen halfjaar slechts vijf partijen.

Murray leidt in zijn partij tegen Tsitsipas

Bij de mannen kwam Casper Ruud ook bij zijn vierde deelname in Londen niet voorbij de tweede ronde. De verliezend finalist op Roland Garros boog voor de Brit Liam Broady: 4-6, 6-3, 6-4, 3-6, 0-6.

Ruud gaf eerder in het toernooi al niet zijn visitekaartje af en ook tegen Broady wilde het niet vlotten. De Noor maakte vaak de verkeerde keuzes en werd in de laatste set liefst twee keer op love gebroken. Broady speelde met de steun van de Britten zijn beste spel.

Medvedev en Murray vrijdag verder

Het duel tussen Daniil Medvedev en Adrian Mannarino werd in de derde set gestaakt vanwege duisternis. Medvedev leidde op dat moment met 6-3, 6-3, 4-4.

Omdat er na 23.00 uur niet meer in Londen gespeeld wordt, werd ook de partij tussen Andy Murray en Stéfanos Tsitsipás gestaakt. Na drie intensieve sets leidde Murray met 6-7, 7-6, 6-4. Beide partijen worden vrijdag uitgespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl