NOS Sport

Federer in zonnetje gezet op Wimbledon, zwangere Williams zegt af voor eerbetoon

Federer bezoekt Wimbledon en krijgt staande ovatie

Roger Federer is dinsdagmiddag in het zonnetje gezet op Wimbledon. De 41-jarige Zwitser, die in september vorig jaar stopte met tennis, werd door de organisatie geëerd voor zijn acht titels op het Londense gras.

Vorig jaar was Federer ook al te gast in de Engelse hoofdstad, toen vanwege de viering van het 100-jarig bestaan van het centercourt.

"We zullen een speciaal moment organiseren op het centercourt voordat de wedstrijden beginnen, om hem te eren als de speler met de meeste enkeltitels bij de mannen hier op Wimbledon", had directrice Sally Bolton van de All England Club al aangekondigd.

Staande ovatie op centercourt

Federer, die precies twintig jaar geleden zijn eerste titel op Wimbledon pakte, kreeg voorafgaand aan de partij tussen Jelena Rybakina en Shelby Rogers op het centercourt een staande ovatie. Gestoken in een fraai crèmekleurig kostuum genoot hij zichtbaar van het eerbetoon.

Federer neemt zichtbaar geëmotioneerd het eerbetoon in otvangst.

Zondag had de levende tennislegende in Zürich nog als verrassingsact op het podium gestaan met zijn favoriete band Coldplay, ritmisch meebewegend tijdens het nummer 'Don't panic', terwijl Rafael Nadal in het publiek toekeek. Vorige week dubbelde hij op Wimbledon tegen de Britse prinses Kate Middleton.

Ook al geëerd in Halle

De Zwitser is inmiddels wel gewend aan loftuitingen voor zijn carrière, want enkele weken geleden werd hij ook al bij het grastoernooi in het Duitse Halle geëerd. In oktober zal hij ook bij de Shanghai Masters op het schild worden gehesen.

Federer eerder al geëerd bij grastoernooi van Halle

Serena Williams was ook uitgenodigd door de organisatie voor een eerbetoon, maar zij kwam niet naar Londen. De 41-jarige Amerikaanse is zwanger van haar tweede kind en wil daarom liever niet reizen.

"We wensen haar veel geluk met haar zwangerschap en hopelijk zien we haar volgend jaar", aldus Bolton.

Williams, die na de US Open van vorig jaar stopte, won het prestigieuze grastoernooi zeven keer. De laatste keer was in 2016. In totaal won ze 23 keer een grandslamtoernooi.

Djokovic jaagt op achtste

Novak Djokovic kan op gelijke hoogte komen met Federer. De 36-jarige Serviër, die na Roland Garros de eerste man werd met 23 grandslamtitels, heeft Wimbledon zeven keer gewonnen.

In de eerste ronde versloeg de als tweede geplaatste Djokovic de Argentijn Pedro Cachín in drie sets. In de tweede ronde neemt hij het op tegen de Australiër Jordan Thompson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl