Joey den Besten
NOS Sport

Motorcoureur Den Besten (30) overleden na crash in Finland

Motorcoureur Joey den Besten is zondag tijdens een race in het Finse Imatra in de raceklasse IRRC (International Road Racing Championship) bij een crash om het leven gekomen. De Achterhoeker was 30 jaar oud.

De organisatie van de race in Imatra meldt via Twitter het overlijden van Den Besten. Hij was de controle over zijn motor verloren in de formatieronde van de race in de Superbike en overleed later aan zijn verwondingen.

De Finse motorbond heeft een onderzoekscommissie ingesteld. Ook de politie doet onderzoek naar het incident. Maandag komt de onderzoekscommissie met aanvullende mededelingen.

"Onze welgemeende condoleances gaan uit naar zijn familie en collega-rijders. Hij zal gemist worden", meldt de organisatie van de Imatra-wegraces.

De uit Borculo afkomstige Den Besten reed voor het team Motorradtechnik Geenen. Hij was in 2014 en 2017 kampioen in de IRRC Supersport 600. De coureur kwam toen uit voor Performance Racing Achterhoek. Dat team betoont zijn medeleven aan het collega-team en aan de familie en vrienden van Den Besten.

Eerder dit weekend kwam de Nederlandse autocoureur Dilano van 't Hoff om het leven op het circuit van Spa-Francorchamps. De 18-jarige coureur was in de regen betrokken bij een crash en hulp op het circuit mocht niet meer baten.

Oude reportage met Den Besten

NOS op 3 maakte zes jaar geleden een reportage waarin onder anderen Den Besten werd geïnterviewd over roadracen. Destijds was de Nederlandse coureur Jochem van den Hoek net overleden, nadat die deel had genomen aan de beruchte Isle of Man TT.

"Je weet dat dit kan gebeuren", zei Den Besten destijds.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl