Dilano van 't Hoff
NOS Sport

Autocoureur Van 't Hoff (18) overleden na crash op Spa-Francorchamps

De Nederlandse autocoureur Dilano van 't Hoff is zaterdagmiddag tijdens een crash op het circuit van Spa-Francorchamps overleden. De 18-jarige coureur uit Dordrecht reed voor het team van MP Motorsport in de Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA).

Na een spin op het natte asfalt in Spa werd de auto van Van 't Hoff hard geraakt. Hulp op het circuit mocht niet meer baten. In 2019 kwam op hetzelfde gedeelte van de baan de Franse coureur Anthoine Hubert om het leven.

'Een van de grootste talenten'

Zijn raceteam MP Motorsport bracht een kort statement naar buiten. "Hij was een van de grootste talenten van Nederland. Hij heeft ons sinds zijn komst enorme energie gegeven. Sinds zijn debuut in 2021 bij MP was Dilano onderdeel van onze familie."

De Formule 2 houdt minuut stilte voor de overleden Dilano van 't Hoff

De baas van de Formule 1, Stefano Domenicali, sprak zijn medeleven uit. "We zijn verdrietig om te horen dat Dilano van 't Hoff op Spa-Francorchamps is overleden. Dilano stierf terwijl hij zijn droom aan het najagen was om de top van de autosport te bereiken. Samen met de hele autosportgemeenschap zijn onze gedachten bij zijn familie en dierbaren."

Ook de organisatie van het Regional European Championship, het circuit en de Belgische autosportbond spraken in een verklaring hun steun uit voor de familie, het team en de vrienden van Van 't Hoff.

Max Verstappen, die dit weekend in actie komt in Oostenrijk, reageerde na de sprintrace op het nieuws over het fatale ongeval in Spa. "Het is ongelooflijk triest. Ik ken hem niet persoonlijk, maar hij was een talent met dezelfde droom die wij hebben of hadden."

Verstappen over fataal ongeluk Van 't Hoff: 'Echt ontzettend triest'

"Het is vreselijk voor de familie, en ook voor team MP Motorsport. Ik ken daar veel mensen. Het is makkelijk om de baan in Spa de schuld te geven, maar we moeten vooral zorgen dat we ervan leren. Kijken hoe we coureurs beter kunnen beschermen. Dit fatale ongeluk leek onnodig."

Nyck de Vries, de Nederlandse F1-coureur van AlphaTauri, hoopt ook dat er lessen worden getrokken uit het ongeluk. "Het blijft een gevaarlijke sport, dat moeten we heel serieus nemen. We moeten er goed over nadenken wat we kunnen doen om dit soort vreselijke gebeurtenissen te voorkomen."

Kampioen in F4

In 2021 werd Van 't Hoff kampioen van Spanje in de Formule 4. Hij reed vanaf zijn elfde in de karts en debuteerde in 2021 in de F4, toen nog rijdend voor Xcel Motorsport.

Er wordt vanmiddag een minuut stilte gehouden voor de start van de 24 Uur van Spa. Ook rond de GP van Oostenrijk bij de Formule 1 en Formule 2 is vanmiddag bij het overlijden van Van 't Hoff stilgestaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl