Het nieuwe keeperstenue blijft in de kast
In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

PEC Zwolle past nieuw keeperstenue aan; lijkt te veel op dat van Go Ahead

PEC Zwolle past het nieuwe keeperstenue een dag na de presentatie al aan wegens kritiek. Supporters vonden dat de kleuren van de outfit wel erg leken op die van rivaal Go Ahead Eagles.

Het nieuwe keeperstenue dat gisteren tijdens de open dag werd gepresenteerd is rood met lichtgroen. Go Ahead speelt al jaar en dag in rood-geel. PEC-volger Michael Feith schreef op Twitter: "Niemand bij PEC Zwolle die ergens in dit proces dacht: misschien moeten we spelers niet in geel-rood kleden?"

De club geeft toe dat het groen wel erg op geel lijkt en daarmee dus te veel op het tenue van Go Ahead. "De combinatie is rood met mintgroen. De combinatie doet van afstand anders vermoeden, wat een combinatie is die we vanzelfsprekend niet willen", laat de club weten.

'Gaan we niet doen'

PEC Zwolle besloot dus de nieuwe keeperstenues in de kast te laten. "We hebben meerdere tenues, maar deze gaan we niet doen. Mintgroen lijkt in de verte op geel en moet dus aangepast worden", aldus een woordvoerder van PEC Zwolle tegen RTV Oost. Het is nog onduidelijk welke kleur in plaats van het groen komt.

Advertentie via Ster.nl