Johnny Jansen
NOS Voetbal

PEC Zwolle presenteert razendsnel Jansen als nieuwe trainer: 'Handhaving belangrijkste doel'

Johnny Jansen is de nieuwe trainer van PEC Zwolle. De 48-jarige Jansen neemt het stokje over van Dick Schreuder, die vanochtend bekendmaakte dat hij de promovendus gaat verlaten.

Jansen was net een paar weken actief in Libanon, waar hij Safa SC onder zijn hoede had. Van 2019 tot januari 2022 was hij in de eredivisie hoofdtrainer bij sc Heerenveen, waar hij na tegenvallende prestaties werd ontslagen.

De coach uit Heerenveen tekent een contract voor twee seizoenen bij de Zwolse ploeg, met een optie voor nog een jaar. Hij neemt Ronnie Pander mee als assistent. De twee werkten ook bij Heerenveen al samen.

Jansen was net twee weken aan zijn nieuwe avontuur in Libanon begonnen, totdat hij een telefoontje van PEC kreeg. Hij had in zijn contract laten opnemen dat hij daar weg kon als een eredivisieclub zich meldde. "Fantastisch mooi", aldus de coach.

Handhaving is hoofddoel

"Zwolle ken ik vanuit vroeger. Ze willen attractief voetballen, vooruit voetballen, hebben een stadion waar altijd een mooie sfeer is. De afgelopen jaren onder Dick is me opgevallen dat er heel veel energie in het elftal zit. Daar wil ik graag een vervolg aan geven."

"Het hoofddoel is om in de eredivisie te blijven. Ik wil de lijn die is ingezet met Dick voortzetten, en daar ga ik mijn eigen dingen aan toevoegen."

Jansen kreeg belletje van PEC in Libanon: 'Fantastisch mooi'

Technisch directeur Marcel Boudesteyn is blij met zijn nieuwe aanwinst. "Voor mij was het vrij snel duidelijk dat het Johnny werd", aldus Boudesteyn, die ook nog een telefoontje naar oud Zwolle-trainer Ron Jans gepleegd heeft. "Ik heb Ron zeker even gepolst, maar er werd al vrij snel duidelijk dat hij een sabbatical wilde."

"We gaan niet anders voetballen. We zijn elke week uitverkocht, dus dat aanvallende voetbal gaan we ook in de eredivisie doen. Daar is Johnny wat mij betreft de ideale kandidaat voor."

PEC-directeur Boudesteyn na aanstellen Jansen: 'Heb Ron Jans zeker even gepolst'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl