Drie ruiten van het pand in Den Haag zijn ingegooid
NOS NieuwsAangepast

Ambassade van Belarus in Den Haag beklad en ruiten vernield

In Den Haag is vannacht de ambassade van Belarus beklad. Op het pand zijn met graffiti leuzen geschreven en er zijn drie ruiten ingegooid. Een man van 31 is aangehouden.

Op foto's en videobeelden is te zien dat er met rode en zwarte graffiti teksten staan als 'Luka Terrorist'. Dat slaat op de Belarussische president Loekasjenko. Ook zijn er in het Belarussisch teksten op het gebouw gekalkt, onder meer de tekst 'Leve Belarus'.

Bekijk hier beelden van de bekladde ambassade:

Haagse ambassade Belarus beklad

De omgeving van het pand was vannacht een tijdje afgezet voor onderzoek, meldt Omroep West. Inmiddels is een deel van de teksten weggepoetst en zijn de kapotgegooide ruiten afgeplakt met karton.

Trouwe bondgenoot Poetin

Loekasjenko is een trouwe bondgenoot van de Russische president Poetin. Onlangs plaatste Rusland nog tactische kernwapens in Belarus.

Ook bemiddelde Loekasjenko vorige week tijdens de opmars van Wagner-troepen richting Moskou. Die opmars werd gestuit en er werd afgesproken dat Wagner-leider Prigozjin met zijn troepen naar Belarus kon vertrekken, zonder dat ze vervolgd zouden worden.

Gisteren ondertekende Loekasjenko nog een wet waardoor hij 'onvriendelijke' buitenlandse media in het land kan verbieden. Eerder deze week werden in Belarus al meerdere Oekraïense sites geblokkeerd die kritisch schreven over Loekasjenko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl