Tientallen mensen liepen vanavond mee in de stille tocht
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Ruim honderd mensen bij stille tocht voor doodgestoken Antoneta in Den Haag

In Den Haag hebben ruim honderd mensen vanavond meegelopen in een stille tocht voor de 36-jarige Antoneta, die vorige week in een filiaal van Albert Heijn werd doodgestoken.

De tocht begon op de Laan van Reagan en Gorbatsjov en eindigde bij de Albert Heijn waar Antoneta werd doodgestoken. Deelnemers aan de stoet droegen een wit shirt met een foto van de vrouw en hadden kaarsen of witte rozen bij zich. De meegenomen kaarsen en bloemen werden ook bij de supermarkt achtergelaten, schrijft Omroep West.

De stille tocht werd georganiseerd door een ex-collega van Antoneta. "De behoefte in het team van oud-collega's is groot voor deze tocht. We hebben het gevoel dat we geen afscheid hebben kunnen nemen", zei ze eerder tegen Omroep West.

Bekijk hier hoe de stille tocht verliep:

Ruim honderd mensen bij stille tocht voor doodgestoken Antoneta in Den Haag

Antoneta was een medewerkster van de supermarkt en werd iets na openingstijd neergestoken in de winkel. De verdachte, de 56-jarige Jamel L., liep volgens de politie recht op het slachtoffer af en stak haar neer.

Hulpdiensten hebben nog geprobeerd haar te redden, maar ze overleed ter plekke aan haar verwondingen. L. werd kort na de steekpartij aangehouden op straat. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van moord of doodslag.

Na haar dood werden bloemen, kaarsen en knuffels neergelegd bij de Albert Heijn waar ze werd doodgestoken. De Albert Heijn opende volgens Omroep West vorige week intern een condoleanceregister. Dat wordt later aan de familie overhandigd.

De dood van Antoneta leidde tot veel beroering, met name toen bleek dat L. een strafrechtelijk verleden had vol geweld. Vorige week kwam naar buiten dat Nederland in 2018 een tbs-maatregel in Curaçao tegen L. heeft geweigerd over te nemen. Gisteren werd bekend dat de Inspectie Justitie en Veiligheid gaat onderzoeken wat de betrokken justitiële organisaties hebben gedaan rond de begeleiding en behandeling van L..

Advertentie via Ster.nl