NOS Sport

Alcaraz bescheiden na eerste grastitel: 'Want Djokovic komt naar Wimbledon'

Carlos Alcaraz heeft op het Engelse Queen's voor het eerst een ATP-toernooi op gras gewonnen. De Spanjaard versloeg de Australiër Alex de Minaur in de finale (6-4, 6-4) en neemt daardoor de nummer één-positie op de wereldranglijst over van Novak Djokovic.

De 20-jarige Alcaraz is door zijn titel als eerste geplaatst op Wimbledon, waar hij vorig jaar in de achtste finales werd uitgeschakeld. Het grandslamtoernooi in Londen begint op maandag 3 juli.

Carlos Alcaraz

"Wat betreft de kansenverhoudingen verandert er weinig, want Novak komt naar Wimbledon", wilde Alcaraz zichzelf niet in de favorietenrol drukken op het heilige gras. "Maar uiteraard, het heroveren van de eerste plaats op de wereldranglijst geeft veel vertrouwen richting Wimbledon."

Alcaraz greep op Queen's (het was zijn derde ATP-toernooi ooit op gras) zijn vijfde titel van het jaar en de elfde toernooizege uit zijn loopbaan (veertien finales).

Boeblik wint in Halle

Aleksandr Boeblik was in het Duitse Halle de beste. De 26-jarige Kazach klopte in de finale de als derde geplaatste Andrej Roeblev met 6-3, 3-6, 6-3. De Rus was in de kwartfinales nog in drie sets te sterk voor Tallon Griekspoor.

De ongeplaatste Boeblik, die op weg naar de finale ook te sterk was voor Borna Coric, Jannik Sinner en Alexander Zverev, stond zeven keer eerder in een ATP-finale. Alleen vorig jaar in Montpellier pakte hij de hoofdprijs.

Aleksandr Boeblik

Petra Kvitová liet zien nog niet te zijn versleten. De 33-jarige Tsjechische won in Berlijn haar 31ste WTA-titel door Donna Vekic uit Kroatië in de eindstrijd verslaan: 6-2, 7-6 (6).

Tweevoudig Wimbledon-kampioene Kvitová moest in de tweede set terugkomen van een 5-3 achterstand. Ze zette echter op tijd de turbo weer aan en stelde haar zesde titel op gras veilig.

Ostapenko wint zesde titel

Jelena Ostapenko won in Birmingham haar zesde WTA-titel. De Letse was op het Engelse gras te sterk voor de Tsjechische Barbora Krejcíková: 7-6 (8), 6-4.

Petra Kvitová

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl