Stefanos Tsitsipas en Nick Kyrgios na de ontmoeting op Wimbledon in 2022
NOS Sport

Tsitsipas biedt Kyrgios excuses aan na Wimbledon-vete: 'Nu meer bewust van impact'

Tennisser Stefanos Tsitsipas heeft excuses gemaakt naar aanleiding van zijn uitspraken aan het adres van Nick Kyrgios. De Griek en de Australiër troffen elkaar vorig jaar in de derde ronde van Wimbledon en dat leverde een verhitte strijd op.

Tsitsipas zei na afloop dat Kyrgios "ongeschoold" is en dat hij zich opstelt als een NBA-speler. Die uitspraken waren te horen in de Netflixdocumentaire Break Point. De opmerkingen werden door sommigen als racistisch beschouwd, maar Tsitsipas zegt nu dat zijn uitlatingen verkeerd zijn geïnterpreteerd.

"Ik heb gehoord dat sommige mensen mijn opmerkingen over Nick Kyrgios verkeerd hebben geïnterpreteerd, door racisme te insinueren. Maar zo heb ik het zeker niet bedoeld", aldus de Griek in een bericht op Facebook. "Ik wil benadrukken dat ik geen vooroordelen koester jegens iemand op basis van zijn achtergrond, etniciteit of interesses."

Boete onsportief gedrag

Kyrgios was vorig jaar tijdens de wedstrijd voortdurend aan het schelden en Tsitsipas probeerde zijn tegenstander met een smash te raken en sloeg een bal in het publiek. De twee kregen later een boete vanwege onsportief gedrag. Na afloop op de persconferentie noemde Tsitsipas zijn tegenstander een pestkop. Kyrgios stelde dat de Griek "serieuze problemen" had.

Nick Kyrgios schreeuwt het uit tijdens de partij tegen Stefanos Tsitsipas

Tsitsipas zegt nu dat hij in de documentaire een mening wilde geven over de speelstijl van Kyrgios. "Ik heb daarbij een vergelijking gemaakt met de passie en intensiteit die vaak met basketbal worden geassocieerd. Vanaf nu zal ik mij meer bewust zijn van de impact die mijn woorden kunnen hebben."

Gelaten reactie

De 28-jarige Kyrgios, die de partij tegen Tsitsipas won en uiteindelijk de finale van Wimbledon haalde, reageerde gelaten op de woorden van de Griek.

"We moeten als spelers vaak al naar een persconferentie als we de partij nog niet verwerkt hebben. Dit was een verhitte strijd. We hebben al veel gekke gevechten gehad. Maar ik weet diep van binnen dat je van mijn tennis houdt. Het is goed tussen ons", liet hij via Twitter weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl