NOS Sport

Na 3.253 pogingen slaat wereldtopper McIlroy eindelijk hole-in-one

Golfer Rory McIlroy is meer dan honderd weken nummer een van de wereld geweest en heeft vier majors op zijn naam staan, maar een hole-in-one slaan lukte hem nog nooit op het hoogste podium, de PGA Tour.

Vannacht was het zover. De 34-jarige Noord-Ier sloeg de bal op de achtste hole van het Travelers Championship in het Amerikaanse Cromwell in één keer in het putje.

Eindelijk slaat golftopper McIlroy hole-in-one: 'Heb bal weggegooid'

Toen McIlroy de bal over 200 meter in één keer in de hole zag verdwijnen, stak hij beide armen in de lucht en gaf hij zijn caddie en medespelers Tom Kim en Viktor Hovland een hand.

Poging 3.253

Een hole-in-one slaan is alleen mogelijk op par 3-holes, daarop is de afstand tot de hole te overbruggen in een slag. McIlroy speelde in zijn PGA-loopbaan 3.253 keer op een par 3-hole, voordat hij zijn hole-in-one sloeg.

"Zoals met hole-in-ones moet je bij een oké slag een beetje geluk hebben", zei hij. "Uiteindelijk was het de beste slag van de dag en zeker een bonus voor me. Ik speelde niet bovengemiddeld tot de achtste hole, maar het heeft ervoor gezorgd dat ik een beetje in het toernooi ben gegroeid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl