Tallon Griekspoor
NOS Sport

In vorm verkerende Griekspoor klopt Hurkacz ditmaal wel en treft nu Roeblev

Tallon Griekspoor blijft imponeren op gras. In de tweede ronde van het ATP-toernooi in Halle versloeg hij titelverdediger Hubert Hurkacz, de nummer zeventien van de wereld, in drie sets: 6-3, 1-6, 7-6 (8). Griekspoor treft in de kwartfinales Andrej Roeblev.

De Nederlander was na zijn toernooiwinst in Rosmalen de man in vorm en trok die in Duitsland in de eerste ronde al door met een solide zege in twee sets op de Spanjaard Roberto Carballés Baena (6-2, 7-5).

Zware opgave

Een ronde verder wachtte Griekspoor echter een zware opgave in de persoon van de als zesde geplaatste Hubert Hurkacz.

Eind vorige maand troffen beide kemphanen elkaar nog in de tweede ronde van Roland Garros. Toen trok Hurkacz in een heuse thriller in vijf sets aan het langste eind op het gravel in Parijs.

Tallon Griekspoor

Griekspoor zinde uiteraard op revanche, ditmaal op gras. In de eerste set in Halle bleek de achtste game doorslaggevend. De Nederlander kreeg op de service van Hurkacz breakpoints en profiteerde vervolgens van een uitgeslagen bal van de Pool.

In de daaropvolgende game benutte Griekspoor zijn tweede setpoint na opnieuw een uitgeslagen bal van Hurkacz (6-3), die in het begin van de tweede set plots een tandje bijschakelde.

Griekspoor liep na een vroege break van Hurkacz meteen achter de feiten aan en kon die achterstand niet meer wegwerken. Bij 1-4 plaatste de Pool de tweede break, waarna hij de set naar zich toetrok: 1-6.

In de beslissende derde set kreeg de weer alerte Griekspoor bij een 3-2 voorsprong de eerste mogelijkheid om de opslag van Hurkacz te breken, maar de mondiale nummer zeventien verweerde zich knap met een ace en pakte de game alsnog.

De Pool had duidelijk meer moeite om zijn servicegames te behouden en voorkwam in de achtste game met een fantastische passeerslag een breekkans voor Griekspoor en trok vervolgens wederom de game naar zich toe.

Bij een 6-5 voorsprong voor Griekspoor wist Hurkacz er met enige moeite toch een tiebreak uit te slepen. Daarin was de spanning om te snijden. De sterk serverende Griekspoor kreeg liefst vijf matchpoints, Hurkacz eentje. De Nederlander kon uiteindelijk juichen: 10-8.

Bij de laatste acht treft Griekspoor nu Roeblev, die de Duitser Yannick Hanfmann met 7-6, 6-3 aan de kant schoof. Eerder dit jaar verloor de Nederlander, ondanks drie matchpoints, van de Rus in Doha.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl