Het kantoor van het organisatiecomité van de Olympische Spelen 2024 in Parijs
NOS Sport

Inval politie bij hoofdkantoor Olympische Spelen Parijs vanwege vermoedelijke corruptie

De Franse politie heeft een inval gedaan bij het hoofdkantoor van het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Parijs. Dat maakte het comité dinsdagochtend zelf bekend.

In de verklaring staat dat het om een huiszoeking gaat en dat de organisatie volledig meewerkt aan het onderzoek. Verdere details werden er niet gegeven en wil de organisatie ook niet kwijt.

Naast de inval bij het hoofdkantoor van de commissie, die bekendstaat als Cojo, worden ook de kantoren van Solideo doorzocht. Die instantie is verantwoordelijk voor de bouw van de olympische locaties.

Corruptie

Volgens het Franse nationaal parket gaat het om vermoeden van corruptie. Persbureau AP schrijft dat het gaat om twee onderzoeken van een anticorruptiebureau.

De Olympische Spelen van Parijs worden volgend jaar gehouden van 26 juli tot 11 augustus.

Brigitte Henriques stapte op als voorzitter Franse Olympisch Comité

Volgende Franse sportkrant l'Equipe is de inval een gevolg van een rapport uit 2021. Toen schreef het Franse anti-corruptiebureau AFA dat er risico's op belangenverstrengeling waren.

Meerdere problemen

De aanloop naar de Spelen in Parijs wordt geplaagd door problemen. Vorige week stapte de veiligheidscoördinator op wegens beschuldigingen van seksueel wangedrag. Ook is het onduidelijk of de gewenste uitbreiding van de metrolijnen op tijd klaar is. Op sportief vlak ligt de eventuele deelname van Rusland en Belarus nog steeds gevoelig.

En alsof het nog niet genoeg is zit ook het Franse Olympisch Comité zonder voorzitter. Brigitte Henriques moest vorige maand het veld ruimen na een langdurige ruzie met voormalig secretaris-generaal Didier Seminet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl