Brigitte Henriques
NOS Sport

Voorzitter Frans olympisch comité treedt af, jaar voor aanvang Spelen in Parijs

De voorzitter van het Franse Olympisch Comité (CNOSF), Brigitte Henriques heeft vandaag ontslag genomen. De timing is opmerkelijk, omdat over ruim een jaar de Zomerspelen van 2024 van Parijs zijn.

Henriques had het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gevraagd om een intern onafhankelijk onderzoek te starten, in het licht van een langdurige ruzie met voormalig secretaris-generaal Didier Seminet.

'Psychologisch geweld'

Henriques keerde afgelopen december terug naar haar functie na twee maanden ziekteverlof, nadat ze Seminet had beschuldigd van "psychologisch geweld". Seminet onkent de beschuldigingen en heeft een aanklacht wegens smaad ingediend tegen Henriques.

De CNOSF is niet gerelateerd aan het organisatiecomité van Parijs 2024, laat de organisatie weten. Astrid Guyart, secretaris-generaal van de CNOSF, zal het voorzitterschap tijdelijk op zich nemen.

Henriques stond ook op gespannen voet met haar voorganger Denis Masseglia. Haar advocaat zei vorige maand dat zij en de CNOSF het doelwit waren van een campagne van "destabilisatie, valse informatie en leugens".

De Olympische Spelen van 2024 in Parijs vinden plaats van 26 juli tot 11 augustus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl