Primoz Roglic
NOS Wielrennen•

Giro-winnaar Roglic schept duidelijkheid: 'Geen Tour, richt me op Vuelta'

Primoz Roglic doet niet mee aan de Tour de France. De Giro-winnaar richt zich op de Ronde van Spanje, die eind augustus begint.

Eind mei schreef de Sloveen van het Team Jumbo-Visma de Giro d'Italia op zijn naam. Op de vraag of Roglic ook de Tour de France zou rijden, reageerde hij toen: "Nee. Misschien. Ik weet het niet."

Vandaag vierde hij zijn winst in de Giro met fans in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Ook daar vroeg iedereen zich af: gaat Roglic naar Frankrijk over twee weken? "Nee, de Tour staat niet gepland", antwoordde hij. "Ook de nationale kampioenschappen ga ik niet rijden."

Roglic laat zelfs het WK aan zich voorbij gaan. "Ik kan niet beginnen in Spanje zonder een goede voorbereiding, want dan kan ik niet met plezier koersen." De Sloveen won de Spaanse wielerronde al drie keer, in 2019, 2020 en 2021. Vorig jaar won Remco Evenepoel.

Jumbo-Visma zet tijdens de Tour vol in op titelverdediger Jonas Vingegaard. De Deen, die zijn vorm toonde tijdens het Critérium du Dauphiné, moet tweevoudig Tour-winnaar Tadej Pogacar opnieuw van een eindzege afhouden.

Of Roglic op de reservelijst van Jumbo staat, mochten er vanwege ziekten nog lastminute wijzigingen voor de Tour zijn, is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl