Eleonora Camilla Gasparrini
NOS Wielrennen

Gasparrini maakt in Zwitserland einde aan indrukwekkende zegereeks SD Worx

Eleonora Gasparrini van UAE heeft de derde etappe in de Ronde van Zwitserland op haar naam geschreven. En dat betekent ook een einde aan de zegereeks van Team SD Worx, dat al twintig wedstrijden achter elkaar won.

De geëmotioneerde Italiaanse droeg de zege op aan haar recent overleden grootvader. Ook noemde ze het haar eerste grote overwinning.

In het klassement verandert weinig: de Zwitserse Marlen Reusser blijft leider, Demi Vollering volgt op negen seconden. Morgen is de slotrit van de Zwitserse wielerronde.

Tijdens de heuvelachtige etappe van vandaag bleef het peloton lang bijeen. Met nog ongeveer vijftig kilometer te gaan reden Paulina Rooijakkers, Eva van Agt, Kata Blanka Vas, Paula Patiño weg. Later volgden Julie Van de Velde en Zigart.

Zigart vlucht

Lang bleef de kopgroep ruim een minuut voor het peloton. Tien kilometer voor de streep beproefde Zigart haar geluk: ze vluchtte weg en niemand - dus ook Rooijakkers en Van Agt - had een antwoord.

Zigart reed vervolgens hard door, maar in het zicht van de haven - honderd meter voor de eindstreep - verzuurde ze. De sprinttreintjes gingen eroverheen en Gasparrini snelde richting de etappewinst.

En daarmee kwam dus een einde aan de indrukwekkende reeks van SD Worx. Sinds 12 mei won de ploeg, waar ook Vollering deel van uitmaakt, iedere wegwedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl