Rechtbanktekening van Ridouan Taghi
NOS NieuwsAangepast

Taghi nog altijd zonder advocaat in Marengo-proces

Ridouan Taghi heeft nog geen nieuwe advocaat, bleek vandaag tijdens een extra zitting in het Marengo-proces. De zitting vond grotendeels plaats achter gesloten deuren plaats.

De rechtbank in Amsterdam wilde vandaag in gesprek met Taghi over zijn verdediging. Omdat hij weigerde iets te zeggen als de zitting openbaar zou zijn, besloot de rechtbank pers en publiek te weren. Daarna sprak de rechtbank kort met Taghi.

Na afloop zei de rechtbank dat hij nog steeds zoekt naar een advocaat. Of dat tot vertraging leidt in de zaak, blijft onduidelijk. Vooralsnog staat de uitspraak gepland in oktober.

Inmiddels zou advocaat Michael Ruperti bezig zijn met het samenstellen van een nieuw verdedigingsteam voor Taghi, maar volgens de rechtbank heeft Ruperti zich niet als advocaat gemeld. Hij was dan ook niet aanwezig bij de zitting.

Videoscherm

Ook Taghi zat niet in de zittingszaal. Op zijn eigen verzoek volgde hij de zitting vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. De hoofdverdachte, nu met volle baard, was bij aanvang van de zitting te zien op een videoscherm.

Taghi zoekt een nieuwe advocaat sinds de arrestatie van zijn raadsvrouw Inez Weski in april. Ze is inmiddels weer vrij, maar moest de verdediging van haar cliënt neerleggen.

Taghi heeft na de arrestatie van Weski aangegeven dat hij wil worden bijgestaan door nieuwe advocaten, ook al is het grootste deel van het Marengo-proces achter de rug. Weski had haar pleidooi al afgerond. Zij heeft om vrijspraak gevraagd, terwijl het OM wil dat Taghi levenslang de gevangenis in gaat.

In het Marengo-proces staan zeventien verdachten terecht voor een groot aantal moorden en plannen voor liquidaties. De zitting in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp was zoals gebruikelijk omgeven met zware veiligheidsmaatregelen. Zwaarbewapende agenten stonden voor de deur van De Bunker, het rechtbankgebouw in Amsterdam-Osdorp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl