Michael Ruperti
NOS NieuwsAangepast

Michael Ruperti werkt aan advocatenteam Ridouan Taghi

Michael Ruperti gaat een team van advocaten vormen dat de verdediging van Ridouan Taghi op zich gaat nemen. Het is niet zeker dat hij zelf ook plaatsneemt in dat team. Dat zegt Ruperti tegen De Telegraaf.

Ruperti zegt dit in een reactie op het nieuws van het AD, dat hij de nieuwe advocaat van Ridouan Taghi wordt. Dat lijkt dus wat voorbarig. Ruperti was voor de NOS niet bereikbaar.

Taghi, hoofdverdachte in megaproces Marengo, voert sinds de arrestatie van zijn vorige advocaat, Inez Weski, zelf zijn verdediging. "Iedereen heeft recht op een advocaat", wordt Ruperti geciteerd door het AD. Het feit dat hij in zo'n grote strafzaak door toedoen van het Openbaar Ministerie nu zonder zit, is mijn motivatie om hiermee aan de slag te gaan." Tegenover De Telegraaf zegt hij dat het vormen van een team noodzakelijk is. "Want het staat wel vast dat niemand dat in z'n eentje kan doen", zegt Ruperti.

'Berichten doorspelen'

Weski werd onlangs vrijgelaten, maar wordt door het OM nog wel verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Ze zou berichten van Taghi hebben doorgespeeld aan de buitenwereld. Weski heeft er geen verklaring over gegeven, ze beroept zich op haar geheimhoudingsplicht als advocaat.

Ruperti stond eerder een militair bij die begin vorig jaar werd gearresteerd in het onderzoek naar de organisatie rond Taghi. Verder heeft de advocaat ook activist Willem Engel vertegenwoordigd toen die verdacht werd van opruiing.

Taghi wordt verdacht van het leiden van een criminele organisatie, die onder meer verantwoordelijk wordt gehouden voor zes liquidaties. Tegen hem en vijf medeverdachten is levenslang geëist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl