Niels Laros
NOS Sport

Laros evenaart bijna 22 jaar oud Nederlands record op de 1.500 meter

Niels Laros heeft bij wedstrijden in Nice het Nederlands record op de 1.500 meter geëvenaard. De pas 18-jarige atleet kwam na 3.32,89 als tweede over de eindstreep: "Ik wist dat ik een stuk harder kon dan dat ik in Hengelo liep, maar 3.32 had ik niet aan gedacht".

Hij dook maar liefst 5,5 seconden onder het persoonlijke record dat hij daar twee weken geleden bij de FBK Games liep, was precies even snel als Gert-Jan Liefers in augustus 2001 in Brussel én voldeed aan de limiet voor de WK in Boedapest in augustus.

Geen zege

De toptijd is volgens het jonge talent te danken aan een goed begin. Hij zat gelijk goed vooraan, liep na het startschot op een derde plek, en wist dit door te zetten tot het eind. "Ik voelde dat het hard ging, ik zag op de klok dat het ook wel hard ging. Laatste ronde gewoon gedachte uit en sprinten."

Laros werd in Nice maar net van de zege afgehouden door de Ier Andrew Coscoran, die met 3.32,68 drie seconden van zijn PR afhaalde.

Voor het WK in augustus staat diezelfde maand eerst nog het EK onder 20 in Jeruzalem op het programma. Volgende week zal Laros uitkomen op de de 1500 meter bij het EK landenteams.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl