NOS Sport

Boze Medvedev verrassend ten onder tegen Mannarino in Rosmalen

Medvedev verliest in Rosmalen van zichzelf en van Mannarino

De Russische tennisser Daniil Medvedev is bij het grastoernooi in Rosmalen blijven steken in de achtste finales. Na twee uur spelen was de Fransman Adrian Mannarino in drie sets te sterk, 6-4, 4-6, 2-6.

De als eerste geplaatste Medvedev, die vorig jaar in de finale verloor van Tim van Rijthoven, stond voor het eerst dit seizoen op het gras, maar dat leek hem in de eerste set niet te deren.

Na een break in de vijfde game, die Mannarino direct repareerde, sloeg Medvedev in de zevende game weer toe. Dit keer behield hij zijn eigen opslag wel en even later haalde hij de set binnen met een lovegame.

In de aantrekkelijke tweede set liet Mannarino, die het toernooi in 2019 nog wist te winnen, duidelijk zien dat hij een echte grasspecialist is. Medvedev, de nummer drie van de wereld, kreeg het steeds moeilijker en zag die set naar de Fransman gaan.

Adrian Mannarino in Rosmalen

In de vierde game van de beslissende derde set gebeurde er vervolgens veel. De vaak licht ontvlambare Medvedev raakte gefrustreerd, sloeg een racket kapot op de baan en lag verbaal in de clinch met de umpire. Het leverde hem onder meer twee waarschuwingen en een strafpunt op.

Het kwam zijn spel zeker niet ten goede waardoor de Fransman de derde set naar zich toe kon trekken en op het eerste matchpoint toe kon slaan.

Mannarino (ATP-52) staat in de kwartfinales tegenover de Australiër Jordan Thompson of de Canadees Milos Raonic, die later op donderdag tegenover elkaar staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl