NOS Sport

Herlings hard ten val bij GP van Duitsland en mist kostbare WK-punten

Motocrosser Herlings komt hard ten val in Duitsland

Motocrosser Jeffrey Herlings is tijdens de eerste manche van de MXGP-wedstrijd in het Duitse Teutschenthal hard ten val gekomen.

Vanwege flinke nekklachten werd hij voor controle naar het ziekenhuis gebracht en ging de tweevoudig wereldkampioen MXGP (2018 en 2021) niet meer van start in de tweede manche.

Herlings was bezig aan een goede eerste manche en had na een fel duel onder anderen WK-leider Jorge Prado gepasseerd, Tegen het einde van de heat ging de Brabander over de kop. Met pijn aan de nek kon Herlings de race nog wel vervolgen en eindigde hij op de 20ste plaats. Prado pakte de winst.

Prado loopt uit in WK-stand

Na een jaar vol blessureleed maakte Herlings in maart van dit jaar zijn rentree in het wereldkampioenschap met een tweede plaats bij de grand prix van Argentinië. De Red Bull KTM-rijder mengde zich in het vervolg van het seizoen volop in de strijd om de wereldtitel.

De ernst van de kwetsuur en de gevolgen voor de rest van het seizoen voor Herlings zijn nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat WK-leider Prado door de val van Herlings een grote slag sloeg in het klassement.

Maximale score voor Prado bij MXGP-wedstrijd in Duitsland, valpartij Herlings

Glenn Coldenhoff ging in de tweede manche lang aan de leiding, maar moest in drie rondes voor het einde zijn hoofd buigen voor Prado.

De Spanjaard greep de zege, voor Coldenhoff, en sloeg daarmee een dubbelslag in Duitsland. Zijn voorsprong op Herlings in de WK-stand groeide na negen van de negentien GP's naar 67 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl