NOS Sport

Herlings evenaart motocrosslegende Everts met 101ste GP-zege

Herlings evenaart motocrosslegende Everts met 101ste GP-zege

MXGP-coureur Jeffrey Herlings heeft de Grote Prijs van Portugal op zijn naam geschreven. Het is de 101ste keer dat hij een GP wint en daarmee evenaart hij Stefan Everts, die door velen wordt gezien als de beste motocrosser aller tijden.

De Belg Everts werd tussen 1991 en 2006 tien keer wereldkampioen, waarvan zeven keer in de zwaarste klasse (MX1 en MXGP). Herlings werd vijf keer wereldkampioen, drie keer in de MX2 en twee keer in de MXGP.

Herlings eindigde als derde in de eerste manche en won de tweede race met overmacht. Daarmee hield hij Romain Febvre (tweede en derde) achter zich.

Jorge Prado eindigde als derde, maar blijft nummer twee Herlings wel voor in het WK-klassement. De Spanjaard heeft 246 punten na vijf GP's, 17 punten meer dan Herlings.

"Ik ben nog niet de oude, maar stapje voor stapje kom ik er wel", zei Herlings na afloop. De 28-jarige miste vorig jaar vrijwel het hele seizoen vanwege een blessure.

Bekijk hieronder de reportage over Jeffrey Herlings, die vorige week nog voor eigen fans in Markelo crosste:

Herlings zoekt wedstrijdritme bij cross in Markelo: 'Gaat steeds beter'

Herlings reed in de eerste manche rondenlang op behoorlijke achterstand van leider Prado en Febvre, totdat hij tegen het einde van de race een paar keer de snelste ronde op zijn naam zette.

Hij voerde de druk op bij Febvre en zat bij de finish bijna naast de Fransman, maar hij kwam net tekort om als tweede afgevlagd te worden.

In de tweede manche was Herlings oppermachtig. Na een goede start nam hij in de vijfde ronde de leiding en reed daarna onbedreigd op de zege af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl