NOS WielrennenAangepast

Van der Poel dertiende bij rentree: 'Als je in finale lek rijdt, dan is het gedaan'

Een lekke band in de finale van Dwars door het Hageland heeft Mathieu van der Poel opgebroken bij zijn terugkeer in het peloton. De renner van Alpecin-Deceuninck maakte in de Belgische koers zijn rentree na twee maanden afwezigheid.

Rasmus Tiller schreef de koers, die zo'n 40 kilometer aan gravelstroken telt, op zijn naam. De Noors kampioen van Uno-X was in de korte slotklim de sterkste van een kopgroep van drie.

Tour en WK

Van der Poel kwam niet meer in actie sinds hij in april Parijs-Roubaix won. De alleskunner op de fiets bereidt zich voor op de Tour de France, de WK op de weg en de WK op de mountainbike. Hij rijdt deze maand nog de Ronde van België en de NK wielrennen.

Van der Poel: 'Als je op zo'n moment lek rijdt, weet je dat het gedaan is'

Wellicht rijdt hij bij de NK naast de wegwedstrijd ook voor het eerst de tijdrit. Een beslissing daarover neemt Van der Poel na de Ronde van België.

Lekke band

In Dwars door het Hageland liet Van der Poel zich van voren zien. Met nog 66 kilometer te gaan, wilde hij een schifting doorvoeren en kwam hij solo op kop, maar het peloton wilde hem niet laten gaan en reed het gat snel dicht.

Met nog 20 kilometer te gaan, kreeg hij een lekke band en moest hij in de achtervolging. In de laatste 4 kilometer probeerde Van der Poel nog naar een kopgroep van drie toe te rijden, maar op de slotklim Allerheiligenberg kon hij de aansluiting niet vinden.

"Ik zat op de goede plek vooraan. Als je op zo'n moment lek rijdt, dan weet je dat het gedaan is", zei Van der Poel. Hij moest twee keer van fiets wisselen en verloor veel tijd. "Ik moest een serieus gat dichtrijden. Toen was het beste er wel vanaf."

Tiller klopte zijn Belgische medevluchters Stan Van Tricht en Florian Vermeersch. Van der Poel eindigde als dertiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl