NOS NieuwsAangepast

Vakantiegeld en zomerweer leiden tot vertraging met pakketjes

PostNL kampt al meer dan een week met vertragingen bij het bezorgen van pakketten. Dat bevestigt het postbedrijf na vragen van de NOS. PostNL stelt dat het na het Pinksterweekend extra veel pakketten moest verwerken. "Dat komt ook doordat mensen dan hun vakantiegeld krijgen."

Eerder deze week liet PostNL weten dat met nachtwerkers en extra (nacht)posttransporten de achterstand binnen enkele dagen ingehaald zou zijn. Toch blijken ook vandaag nog mensen lang te wachten op hun pakket. Dat komt weer doordat het aantal onlinebestellingen deze week extra is toegenomen, stelt PostNL.

"Door het mooie weer bestellen veel mensen spullen voor hun tuin of de barbecue", zegt de woordvoerder. "Dat maakt het uitdagend om de achterstand in te lopen." Wel stelt PostNL dat het "overgrote merendeel" van de pakketten nu op tijd wordt bezorgd. "Maar een deel kan wat langer onderweg zijn. Een dag of een paar dagen, dat scheelt per pakket."

Webwinkel Bol.com laat in een reactie weten dat "een deel van de pakketjes" dat wordt besteld vertraging heeft. "We hebben meerdere keren per dag contact met PostNL", zegt een woordvoerder. De winkel zegt klanten "zo goed mogelijk" op de hoogte te houden van vertraagde bestellingen, onder meer via track & trace-codes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl