Ronald Koeman op het trainingsveld in Zeist
NOS Voetbal

Oranje traint zonder Gakpo, Blind en Reijnders begrijpen beslissing Koeman

Cody Gakpo ontbrak dinsdag bij de tweede training van Oranje voor de finaleronde van de Nations League. De aanvaller van Liverpool mocht verstek latengaan vanwege 'prettige familieomstandigheden', aldus de woordvoerder van de KNVB.

Bondscoach Ronald Koeman traint deze week met spelers die voor clubs uit de eredivisie, Premier League en Bundesliga uitkomen. De overige internationals hoeven zich pas zaterdag te melden. Nathan Aké (Manchester City) en Denzel Dumfries (Inter) arriveren daarom later in Zeist. Zij spelen zaterdagavond de finale van de Champions League.

Koeman heeft daarom zijn trainingsgroep aangevuld met Sepp van den Berg, Ian Maatsen, Devyne Rensch, Quinten Timber en keepers Bart Verbruggen en Jasper Schendelaar. Die spelers van Jong Oranje houden hun conditie op peil met het oog op het EK van later deze maand in Georgië en Roemenië.

Ronald Koeman in Zeist

Daley Blind en Tijjani Reijnders trainen ook mee. Koeman heeft hen niet opgenomen in zijn definitieve selectie van 23 spelers voor de finaleronde van de Nations League. Maar het duo blijft tot en met de wedstrijd tegen Kroatië van volgende week woensdag bij Oranje, omdat het aan het einde van het seizoen lastig is om op het laatste moment nog spelers op te roepen.

Blind kreeg de afgelopen maanden nauwelijks speeltijd bij Bayern München. "Ik heb daar op het veld niet een grote bijdrage kunnen leveren", beseft de 101-voudig international die deze zomer waarschijnlijk op zoek gaat naar een andere club.

Tijjani Reijnders in Zeist

Voor Reijnders, die een goed seizoen met AZ achter de rug heeft, is meetrainen met Oranje alleen al mooi genoeg. "Ik had niet verwacht dat ik in de definitieve selectie zou komen", zei de middenvelder. "Het is aan mij om deze week te laten zien dat ik er volgende keer volledig bij moet zijn. De bondscoach is vanaf het begin heel duidelijk tegen me geweest."

Oranje stuit volgende week woensdag op Kroatië in de halve finale van de Nations League. Vier dagen na dat duel in De Kuip wacht een finale of wedstrijd om de derde plaats tegen Spanje of Italië.

Memphis Depay komt niet in actie tijdens beide duels. De aanvaller is onvoldoende hersteld van een spierblessure, liet de KNVB maandag al weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl