NOS Voetbal

In tranen maakt Ibrahimovic (41) bekend dat hij stopt: 'Neem afscheid van voetbal'

Er leek geen einde te komen aan de spelerscarrière van Zlatan Ibrahimovic, maar de inmiddels 41-jarige Zweed heeft nu dan toch echt besloten dat hij het profvoetbal vaarwel zegt.

"Ik neem afscheid van het voetbal, maar niet van jullie", sprak hij zondagavond geëmotioneerd nadat hij werd toegejuicht door het publiek in San Siro na een 3-1 overwinning van AC Milan op Hellas Verona, op de laatste speeldag van de Serie A.

"De eerste keer dat ik hier kwam, gaven jullie me geluk", sprak Ibrahimovic het publiek toe. "De tweede keer dat ik kwam, gaven jullie mij liefde. Jullie verwelkomden me met open armen. Ik zal mijn hele leven een Milanista zijn. Het is tijd om afscheid te nemen van het voetbal. Forza Milan en tot ziens."

Het contract van Ibrahimovic loopt eind deze maand af en wordt niet verlengd na een seizoen waarin de aanvaller veel geplaagd werd door blessures. Daardoor besloot de kleurrijke maar ook succesvolle voetballer dat het genoeg is geweest.

Eerste titel met Ajax

Ibrahimovic was sinds begin 2020 bezig aan zijn tweede periode bij Milan en hielp de 'Rossoneri' na 2011 ook in 2022 aan de Italiaanse titel. Het waren bepaald niet zijn enige landskampioenschappen. Hij heeft er maar liefst twaalf meegemaakt, om te beginnen in 2002 bij Ajax, dat hem op 19-jarige leeftijd had weggeplukt bij Malmö FF.

Daarna speelde de 122-voudig international - met 62 goals topscorer aller tijden van Zweden - achtereenvolgens voor Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United, LA Galaxy en opnieuw AC Milan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl