NOS Sport

Brons Smulders bij wereldbeker in Turkije, BMX-talent Brink knap vijfde

Met miniem verschil heeft Laura Smulders de derde plaats gepakt bij de wereldbeker BMX in het Turkse Sakarya. Ze bleef de Canadese Molly Simpson zeven duizendsten van een seconde voor. In de laatste meters wist Smulders haar concurrente nog te passeren.

BMX'ster Smulders met late jump op podium Turkse wereldbekerwedstrijd

Olympisch kampioene Bethany Shriever was net als gisteren bij de eerste wedstrijd in Sakarya een klasse apart. De Britse leidde van start tot finish. De Amerikaanse Alise Willoughby pakte nog voor Smulders het zilver.

Gisteren was 27-voudig wereldbekerwinnares Smulders (29) als zesde geëindigd. Manon Veenstra eindigde toen nog als zevende, een dag later ontbrak zij in de finale.

Jaymio Brink

In de finale bij de mannen reed de 19-jarige Jaymio Brink naar de vijfde plaats. De zege ging naar de Fransman Joris Daudet, die zijn landgenoot Romain Mahieu, de Australiër Izaac Kennedy en de Colombiaan Mateo Carmona Garcia voorbleef.

Frans feestje in Turkse wereldbekerwedstrijd BMX, Brink verrassend vijfde

Niek Kimmann, die gisteren nog als vierde eindigde, wist zich vandaag niet te plaatsen voor de eindstrijd. Hij eindigde als zevende in zijn halve finale.

De volgende wereldbeker wordt eind deze maand in Papendal verreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl