NOS Wielrennen

Vierde plaats voor Kimmann bij eerste wereldbekerwedstrijd BMX

BMX'er Niek Kimmann eindigt als vierde in Turkse Sakarya

BMX'er Niek Kimmann is als vierde geëindigd bij de eerste WB-race van het seizoen in het Turkse Sakarya. Bij de vrouwen grepen Laura Smulders en Manon Veenstra naast de medailles.

De olympisch kampioen werd in de sprint naar de eerste bocht verslagen door de latere winnaar Romain Mahieu, waarna hij buitenbochten reed en Diego Arboleda en Joris Daudet binnendoor zag langskomen.

Smulders, 27-voudig WB-winnares, was niet geweldig weg bij het starthek en raakte daarna ingesloten. Ze werd zesde, nog net voor Veenstra. De zege was voor Europees en olympisch kampioen Bethany Shriever. Merel Smulders werd zevende in de halve finales en eindigde daarmee als vijftiende.

BMX'sters Laura Smulders en Manon Veenstra grijpen naast medailles

BMX'ers Jaymio Brink, Dave van der Burg, Mitchel Schotman en Ynze Oegema werden in de kwartfinales uitgeschakeld. Bij de vrouwen redde Judy Baauw het ook niet in de kwartfinales en strandde Merel Smulders in de halve finales.

Voor Kimmann en de andere Nederlandse BMX'er is met de wereldbekerwedstrijden een belangrijke fase in het kwalificatietraject richting de Spelen volgend jaar in Parijs gestart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl