NOS Wielrennen

Pogacar optimistisch: 'Pols voelt goed, vorm minder slecht dan gedacht'

Met nog 29 dagen voor aanvang van de Tour de France doet Tadej Pogacar er alles aan om fit aan de start te verschijnen.

De Sloveen, een van de favorieten voor de eindzege in de Ronde van Frankrijk, viel eind april tijdens Luik-Bastenaken-Luik uit en liep een polsbreuk op. Ruim een maand later voelt Pogacar zich weer goed.

Sterker nog: "Mijn vorm is minder slecht dan ik dacht", is hij opgewekt tijdens een online persconferentie. Vanaf volgende week verruilt Pogacar de hometrainer voor de weg, en wel het asfalt dat op de Spaanse Sierra Nevada ligt. "Ik heb wat trainingsachterstand. Het is hard werken. Op 11 juni is het trainingskamp afgelopen."

Tadej Pogacar

Daarna gaat Pogacar de Franse Alpen verkennen. Daar ligt het zwaartepunt van de Tour. "De Ronde van Slovenië verwacht ik niet te halen. Hopelijk kan ik de Sloveense kampioenschappen wel rijden", vervolgt de tweevoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk. "Ik kijk enorm uit naar de komende maanden, en de Tour natuurlijk."

Niet geheel onbelangrijk is een goede uitkomst van de scan die Pogacar maandag ondergaat. "Ik verwacht dat alles in orde is, de pols voelt goed", zegt hij optimistisch.

'Als ik Evenepoel was, zou ik de Tour rijden'

Tijdens de persconferentie ging het ook nog even over Remco Evenepoel. De Belg moest vorige maand de Giro d'Italia verlaten door een coronabesmetting.

Remco Evenepoel

"Als ik hem was, zou ik de Tour rijden. Maar daar neemt iedereen zijn eigen beslissing in", zei Pogacar. Vorig jaar won Evenepoel de Spaanse Vuelta.

Jonas Vingegaard, die Pogacar vorig jaar versloeg tijdens de Tour, is op voorhand de grootste concurrent van de Sloveen. Met deelname van Evenepoel wordt de competitie nog groter. "Ik zie hem graag rijden in de Tour", besluit Pogacar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl