Tadej Pogacar
NOS Wielrennen

Geopereerde Pogacar op tijd hersteld voor start van Tour de France op 1 juli

Het ziet ernaar uit Tadej Pogacar op tijd is hersteld van zijn polsbreuk, die hij zondag na 85 kilometer opliep tijdens Luik-Bastenaken-Luik. Volgens Joris Duerinckx, de chirurg die het gewricht van de Sloveen de dag erop opereerde, heeft Pogacar "de beste kaarten" om de start van de Tour de France op 1 juli te halen.

De ploegdokter van UAE Team Emirates bevestigde dat de 24-jarige Pogacar zes weken nodig heeft om te herstellen. "De breuk van Tadej had een kleine schroef nodig om de botfragmenten weer mooi aan elkaar te zetten", aldus ploegdokter Adrian Rotunno. "Tadej zal thuis aan zijn revalidatie beginnen. Door de aard van de blessure zal hij ongeveer zes weken herstel nodig hebben. Hij zal wel meteen beginnen te revalideren en zal de komende dagen op de rollen fietsen."

Zijn fiets zal de tweevoudig Tourwinnaar in elk geval even aan de kant moet laten staan. Duerinckx: "Hij kan wel op de rollen trainen, maar zware belasting van de pols moet hij nu toch een paar weken vermijden."

'Operatie goed verlopen'

De operatie verliep zonder problemen. "Tadej had weinig tot geen pijn en kon nog de dag zelf naar huis. Hij bleef er zelf heel rustig bij en was gefocust op een snel herstel. Daarom hebben we er ook voor gekozen om snel te opereren, zodat zijn revalidatie snel kon beginnen", aldus Duerinckx tegen Sporza.

Pogacar waarschijnlijk op tijd fit voor de Tour: 'Zou moeten lukken'

Pogacar liet maandag op Instagram weten dat hij blij is dat hij aan zijn val 'slechts' een gebroken pols overhield. "Shit happens en gezien de gekke crash had het veel erger kunnen zijn".

De Sloveen miste door zijn val de kans om in een week de drie zogenoemde Ardense klassiekers te winnen. Hij zegevierde een week geleden in de Amstel Gold Race en won drie dagen later ook de Waalse Pijl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl