Een van de zakken die werden gevonden in het ravijn
NOS Nieuws

45 zakken met menselijke resten gevonden in Mexico

In een ravijn in Mexico zijn 45 plastic zakken met menselijke resten gevonden. De lichaamsdelen worden door lokale autoriteiten in verband gebracht met zeven vermiste medewerkers van een callcenter.

Nadat er een melding was binnengekomen, troffen hulpdiensten onderaan een ravijn in Zapopan in de staat Jalisco de zakken aan. Ze lagen bij een uitkijkpunt. Met behulp van een helikopter zijn de zakken uit de ongeveer 40 meter diepe kloof gehaald.

Sommige gevonden menselijke resten lijken overeen te komen met de uiterlijke kenmerken van de vermiste callcenter-medewerkers. Het gaat om vijf mannen en twee vrouwen. Het callcenter waar zij werkten, staat in de buurt van het ravijn. Ze worden sinds 20 mei vermist. Hun families zijn inmiddels ingelicht en worden ingezet bij de identificatie van de stoffelijke overschotten.

Mogelijk illegale werkzaamheden

Het is niet bekend hoe de zakken in het ravijn terecht zijn gekomen of waarom de callcentermedewerkers al zo lang vermist zijn. Mogelijk zouden zij illegale werkzaamheden uitvoeren bij het callcenter, maar dit is niet bevestigd.

Het onderzoek naar de vermissing loopt nog, meldt het Openbaar Ministerie van de staat Jalisco op Twitter. Ook moet nog worden vastgesteld van hoeveel personen er resten zijn gevonden en hoe zij zijn overleden. De komende dagen zal in het gebied nog verder worden gezocht naar resten of sporen.

Mexico is berucht om het grote aantal vermissingen. Momenteel zijn meer dan 100.000 Mexicanen en migranten vermist. Kidnapping, mensenhandel en drugs spelen hierin een grote rol. In de staat Jalisco wordt al lange tijd een strijd gevoerd om drugs. Er zijn verschillende gewelddadige criminele groepen actief.

Op Moederdag gingen duizenden vrouwen in Mexico-Stad vorige maand de straat op om een vuist te maken tegen het geweld. Zij hadden daarbij borden bij zich met foto's van vermiste personen erop om te benadrukken dat de vermissingen een groot probleem zijn in het land.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl