NOS VoetbalAangepast

Scheidsrechter Europa League-finale door AS Roma-fans belaagd, één arrestatie

Scheidsrechter Europa League-finale door AS Roma-fans bekogeld op vliegveld

De Hongaarse politie heeft een supporter van AS Roma gearresteerd wegens het belagen van scheidsrechter Anthony Taylor. Dat gebeurde toen de Engelsman donderdag met zijn familie op de luchthaven in Boedapest terug naar huis wilde vliegen.

"Een Italiaanse burger die bij het incident betrokken was, is door de politie aangehouden. Er wordt een strafrechtelijke procedure gestart op beschuldiging van mishandeling", meldt de luchthaven in een verklaring.

De 44-jarige Taylor was de gebeten hond bij de aanhang van Roma na de met strafschoppen verloren Europa League-finale tegen Sevilla van woensdagavond. Roma-trainer José Mourinho wachtte de scheidsrechter op de parkeerplaats van het stadion op en noemde hem "een idioot".

Tientallen fans van de Italiaanse club gingen nog een stap verder. De scheidsrechter en zijn familie werden op het vliegveld van Boedapest belaagd door Italiaanse supporters, zo blijkt uit beelden die op sociale media rondgaan.

Beveiliging

De paniek is zichtbaar in de ogen van zijn partner, wanneer de situatie uit de hand dreigt te lopen. Tientallen Romeinse fans staan om de scheidsrechter heen. Er wordt gezongen, geschreeuwd, geduwd en met drinken gegooid. Er vliegt zelfs met een stoel door de lucht, maar dan is Taylor onder begeleiding al veilig in een ruimte verderop.

Mourinho geeft zilveren medaille weg en beledigt arbiter: 'Wat een idioot'

"De scheidsrechter werd door Italiaanse supporters herkend toen hij in een restaurant op zijn vlucht zat te wachten", meldt de luchthaven. "De beveiliging kwam onmiddellijk tussenbeide en heeft de scheidsrechter en zijn familie naar een lounge gebracht waar hij veilig kon wachten op het vliegtuig."

De Engelse scheidsrechterbond reageerde vol afschuw op de beelden. "We zijn ontzet over het onrechtvaardige en afschuwelijke gedrag richting Anthony en zijn familie", klinkt het in een verklaring. "We zullen onze volle steun blijven geven aan hen."

In een verhitte finale deelde Taylor woensdagavond liefst veertien gele kaarten uit. Zijn optreden werd geprezen door internationale media, maar Mourinho was op de persconferentie na afloop woedend omdat in zijn ogen een hele reeks discutabele beslissing in het nadeel van zijn ploeg uitviel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl