NOS Sport

Titelhoudster Swiatek heeft het alleen in de eerste set lastig met Liu

Titelhoudster Swiatek wordt alleen in eerste set even in verlegenheid gebracht

Iga Swiatek heeft op Roland Garros zonder bovenmatige inspanning de derde ronde bereikt. De Poolse titelhoudster en nummer één van de wereld had alleen in de eerste set iets te duchten van Claire Liu: 6-4, 6-0. In de openingsronde klopte Swiatek de Spaanse Cristina Bucsa al met dezelfde cijfers.

Liu, de mondiale nummer 102, had eind 2018 in Auckland nog wel een set gepakt tegen de Poolse, maar die was toen de nummer 175 van de wereld en Liu stond destijds 138ste.

In maart dit jaar gunde de tweevoudig winnares in Indian Wells de Amerikaanse slechts een game.

Liu begon nerveus en met dat laatste duel in het achterhoofd was dat niet zo gek.

Maar na een reeks afzwaaiers en een vroege 3-0 achterstand liet ze zich even gelden, vooral door een paar prachtige volleys. Baten deed het uiteindelijk niet tegen Swiatek, die een dag eerder haar 22ste verjaardag vierde.

Swiatek gaf twee weken geleden nog geblesseerd op in Rome, maar lijkt weer helemaal hersteld om een gooi te doen naar haar derde Roland Garros-titel, na 2020 en 2022.

Ook weinig moeite voor Rybakina

Jelena Rybakina, de nummer vier van de plaatsingslijst, had evenmin veel moeite om een ticket te verdienen voor ronde drie.

De Kazachse had het twee servicegames lastig tegen de Tsjechische Linda Noskova, die ze met 6-3, 6-3 versloeg.

Regerend Wimbledonkampioene Rybakina is een agressieve baseliner die bovendien hard serveert. Om gelijke tred te kunnen houden is flink wat loopvermogen nodig en dat ontbeerde Noskova.

Jelena Rybakina

Rybakina wandelde door haar opslaggames heen en hield de punten kort dankzij harde en vlakke forehands én backhands.

Ze had het alleen even moeilijk na een gemiste smash en forehand bij 3-3 in de tweede set en wat afzwaaiers bij 5-3. Noskova had te weinig wapens om te profiteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl