Huntelaar
NOS Voetbal

Huntelaar blijft wél bij Ajax; technisch manager verlengt aflopend contract

Klaas Jan Huntelaar blijft aan als technisch manager bij Ajax. De voormalige spits van de Amsterdammers verlengde zijn aflopende contract met vier seizoenen, tot medio 2027.

"Met zijn rol als technisch manager in algemene zin en met name bij Jong Ajax kan hij zich verder ontwikkelen en van waarde zijn voor Ajax. Ik kijk uit naar een lange en goede samenwerking met hem", zegt directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Huntelaar richt zich onder meer op de doorstroom van jeugdspelers naar Jong Ajax en het eerste elftal. "In deze rol sta ik voor een groot deel op eigen benen", aldus Huntelaar.

Het vastleggen van Huntelaar komt midden in een periode van grote onrust in Amsterdam, die tot een uittocht heeft geleid van ongekende proporties. Als klap op de vuurpijl vertrok dinsdag algemeen directeur Edwin van der Sar, na een dienstverband van bijna elf jaar bij de club als bestuurder.

Toekomst Heitinga

In de maanden daarvoor was trainer Alfred Schreuder al ontslagen, stapte technisch manager Gerry Hamstra op, kondigde techniektrainer Gerald Vanenburg zijn afscheid aan, net als assistent Michael Reiziger, hoofd scouting Henk Veldmate en het hoofd van de jeugdopleiding Saïd Ouaali.

Deze week zou ook duidelijk worden of interim-hoofdtrainer John Heitinga aanblijft of vertrekt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl