Jordan Stolz en Jillert Anema
NOS Schaatsen

WK-sensatie Stolz tekent bij schaatsploeg Anema, maar blijft trainen in VS

De 18-jarige schaatssensatie Jordan Stolz heeft zich tot en met de Winterspelen van Milaan 2026 verbonden aan het Nederlandse Team Albert Heijn Zaanlander van coach Jillert Anema en olympische kampioene Irene Schouten.

Opvallend, want schaatsbond KNSB bepaalde eerder deze maand dat er na komend seizoen geen buitenlandse rijders in Nederlandse ploegen en op topsporturen in Thialf meer zijn toegestaan.

Stolz blijft trainen in Milwaukee

Team Albert Heijn Zaanlander laat weten dat Stolz voorlopig ook niet naar Nederland verhuist, maar met zijn eigen coach Bob Corby blijft trainen in het Petitt National Ice Center in Milwaukee: "Anema en zijn team geven op afstand advies. Meerdere keren per jaar zal Stolz samen met zijn teamgenoten optrekken tijdens bijvoorbeeld trainingskampen."

"Jillert draait al zo lang mee, heeft al zoveel kampioenen begeleid en olympische medailles gewonnen", meldt Stolz. "Er is zoveel trainingsinformatie en kennis in dit team vol goede schaatsers en begeleiding. Daarom denk ik dat dit nu de juiste move voor mij is. Ik geloof dat zij mij heel goed vooruit kunnen helpen."

Stolz pakt ook wereldtitel 1.500 meter, Nuis en Krol pakken zilver en brons

Anema is vanzelfsprekend dolblij met het aantrekken van Stolz: "De samenwerking met Jordan biedt mogelijkheden voor het hele team."

"Hij heeft een geweldige timing en beheersing in de binnenbocht op de 500 meter. Voor Nederlandse schaatsers is dat doorgaans de moeilijkste afstand om te domineren, daarin kan Jordan heel waardevol zijn voor de andere schaatsers in ons team. Het doel is uiteraard dat de schaatsers elkaar nog beter gaan maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl